lauantai 15. syyskuuta 2007

Ihmiset

On ihan mahdotonta kuvailla sitä tunnetta kun pystyy puhumaan lähes sujuvaa englantia melkein aiheesta kuin aiheesta ja vaikka kenen kanssa. Missään muualla ei voi tässä ajassa tavata ihmisiä yhtä monesta eri maasta ja yhtä monesta eri taustakulttuurista. Lisäksi "small talk" on helppoa, koska kaikilla on sama päämäärä: oppia tuntemaan uusia ihmisiä ja saada uusia kavereita. Nenännyrpistelijöitä ei tässä seurassa kauaa katsella.

Huonekavereina on Ivona Puolasta, Karen Tsekeistä ja Jaz (?) Briteistä. Eli tämä kämppä on nyt täynnä. Paria kerrosta alempana Empun kämppiksinä on saksalainen Sylvia ja Irene Kanarian saarilta. Koko ajan löytyy lisää kavereiden kavereita ja sosiaalinen piiri on laajentunut aivan järkyttävästi viimeisen parin päivän aikana. Kaikkien nimiä ei edes muista. Suomalaisia on löytynyt kampukselta jo ihan kiitettävä lauma (7).

Tänään juttelin nigerialaisen avaruustekniikkaa opiskelevan pojan kanssa. Etelä-Afrikkalainen Grayham opiskelee jotain proteeseihin liittyvää, kanadalainen Jamie jalkalääkäriksi, ranskalainen Thiérry pakkaussuunnittelua, espanjalainen Inés tekee maisterin tutkinnon kemiasta, saksalainen Ulrika ja Sarat politiikasta, panamalainen Viktor logistiikasta ja lista vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Oikeasti, missä muualla tapaa tällaisia ihmisiä. Saan paljon wou-huutoja kun kerron, että opiskelen pelisuunnittelua, tosin pojat arvostaa sitä enemmän kuin tytöt. Mun mielestä avaruustekniikka on silti isoin Wou.

Suomalaiset saa jatkuvaa kiitosta puhtaasta englannista. Tottahan se on, että muilla mailla on huomattavasti paksummat aksentit. Kielitaito on silti kaikilla todella hyvä. Pitkät keskustelut ei tuota ongelmia. Ainoastaan aasialaiset tai oikeastaan kiinalaiset puhuu niin käsittämättömästi, ettei sitä pysty ymmärtämään.

1 kommentti:

  1. Upeeta/mahtavaa, ku saa käyttää kieltä, johon on uhrannut monen monta tuntia tuolia kuluttamalla ja kokeisiin lukemalla. Kielitaito ja rohkeus puhua karttuu nyt kovasti,,mahtava juttu,,,,äitiliini

    VastaaPoista