lauantai 15. syyskuuta 2007

Arrival

Keskiviikkona 12.9. pikkasen yli yhdeksän paikallista aikaa saavuin Empun kanssa Manchesteriin. Vihreä suojapussi ei ollu enään läheskään yhtä vihreä ruumassa vietetyn ajan jälkeen. Lentokentällä meitä oli vastassa "the yellow t-shirts", jotka laittoivat meidät taksiin, joka ajoi suoraan asunnolle. Koska asunto oli varattu etukäteen, avaimen sai vain hakea respasta. Kätevää.

Keskiviikko meni aika pitkälti läheisessä (200m) ostoskeskuksessa. Ostoksia kertyi useamman kymmenen punnan edestä, mutta kaikki oli tarpeellista. Täällä asunnossa ei ollut valmiina kertakaikkiaan mitään. Ostin täkin, lakanat, pyyhkeet, kattilan, paistinpannuja, ruokaa, astioita, shampoota...

Ensimmäinen ilta meni internetin kanssa takutessa. Lisäksi univelka oli melkoinen edellisen kiireisen yön takia.

Torstaina aamulla lähdettiin kampukselle, jossa oli tarkoitus kirjautua sisälle yliopistoon, mutta koska mikään ei koskaan ole yksinkertaista, lähdimme rekisteröitymisestä kesken pois aloitusluennoille. Päivällä oli ilmainen lounas ja illalla "Yours" baarissa tutustumista.

Perjantaina aloitusluennot alkoivat konstaapeli Tony Beckettin tunnin pelottelupuheella paikallisesta turvallisuudesta. Ei hätää, Salfordin poliisiasema on tuossa ikkunan alla, joten kuvittelisin, että kampusalue on ihan turvallista. Sen verran otin vaaria, että merkkasin kaiken arvokkaaman omaisuuden UV kynällä vastaisuuden varalta. Vielä pitäisi ottaa passista ja pankkikorteista kopio, jos jotain sattuu tapahtumaan. Perjantaina illalla "Yours" baarissa oli International Societyn kisailuvisailu, jonka suomalaisella älykkyydellä kuorrutettu "Brainstorms" voitti. Palkintona oli iso kasa keksejä ja 10 punnan jäsenyys International Societyyn.

Tänään eli lauantaina meillä oli kävelyretki Manchesterin keskustassa paikallisen oppaan johdolla. 1,5h tiivistettyä historiaa ja nykypäivää. Päätin, että sitä enemmän pysyn budjetissa, mitä vähemmän vietän Arndalen ostoskeskuksessa. Nyt tällä hetkellä väsyttää ja taidankin ottaa tämän illan rauhallisesti. Huomenna on lähtö Lake Districtille kello kymmeneltä aamulla.

1 kommentti:

  1. Onko kuvia Lake District alueelta ? Sen jo kerroitkin, että paikallinen sadekuuro yllätti täysin niin sinut kuin sateenvarjonkin ! äitiliini

    VastaaPoista